Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > Novi BMW 5 – kompjuterska simulacija

BMW

Novi BMW 5 – kompjuterska simulacija

Uoči svjetske premijera na jesen na Frankfurt Motor Showu iz BMW-a stiže kompjuterski urađena fotografija budućeg M5.

Kao što smo već ranije pisali nova generacija BMW-a M5 imat će motor snažniji od 600 KS i stalni pogon na sva 4 točka. Iako su mnogi priželjkivali pogon na samo zadnju osovinu recimo im da se u tom slučaju snaga motora ne bi mogla koristiti na odgovarajući način.
Svjetska premijera zakazana je za jesen kada je na programu Frankfurt Motor Showu. Da sve bude u njemačkom stilu službeno skidanje plahte odigrati će se pred domaćom publikom.
Snaga, pogon i performanse projektovani su tako da svojim vlasnicima pruže prave vozačke užitke, odnosno iste takve kakve trenutno daje izvrsni Mercedes-AMG E63 S. Logično i cijena će biti tu negdje. Od međusobne trke njemačkih proizvođača najviše profitiraju kupci jer za sličnu sumu novaca dobivaju vrhunske proizvode.

 


Završna se testiranja maskiranih prototipova rade na Nurburgringu koji je postao glavni poligon svih proizvođača automobila.
Snaga će dolaziti i 4,4 litrenog V8 motora sa twin-turbo tehnologijom. Tvorci tvrde da su postigli odličan balans između performansi, prosječne potrošnje goriva i niske emisije štetnih izduvnih gasova.
Početak proizvodnje planiran je za kraj tekuće godine dok će prvi primjerci vlasnicima biti isporučeni u prvom kvartalu iduće godine. 

 

Datum objave: 05/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook