Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > CLA > Novi CLA zablistao u Ženevi

Mercedes

Novi CLA zablistao u Ženevi

Druga generacija kompaktne limuzine njemačkog proizvođača u Shooting Brake izdanju predstavljena je na Sajmu automobila u Ženevi...

U poređenju sa svojim prethodnikom novi CLA stiže sa nešto većim dimenzijama i to za 48 mm kada je u pitanju dužina i 53 mm za širinu vozila, dok je međuosovinsko rastojanje sada veće za 30 mm, dok je visina smanjena za 2 mm. Zadnji dio vozila je u Shooting Brake izdanju, dok je prednji identičan standardnoj verziji CLA modela.

 


Prtljažnik je takođe nešto veće zapremine nego ranije i to za 10 litara, pa njegova zapremina sa uspravljenim zadnjim naslonima iznosi 505 litara. Kada je u pitanju unutrašnjost ona je takođe ista kao kod coupe-limuzine sa neizostavnim MBUX multimedijalnim sistemom. Proizvođač navodi da je aerodinamika automobila takođe poboljšana, pa je otpor vazduha smanjen. Ispod poklopca motora će se naći iste pogonske jedinice kao u klasičnom CLA, dok se snaga na točkove prenosi pomoću manuelnog ili automatskog mjenjača, kupcima će opciono na raspolaganju biti dostupan i  4Matic pogon na sva 4 točka. Prema najavama kompanije CLA Shooting Brake na tržištu možemo očekivati tokom septembra mjeseca ove godine.

Datum objave: 07/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook