Naslovna > Automobili > BMW > X1 > Novi detalji sljedeće generacije crossovera

BMW X1

Novi detalji sljedeće generacije crossovera

U Minhenu je uslikan testni model X1, sudeći po novim fotografijama može se zaključiti da se radovi polako privode kraju, te da službeno predstavljanje možemo očekivati do kraja godine...

U Bavarskoj rade punom parom na razvoju novih generacija i unaprijeđenju trenutnih modela. Posljednje špijunske fotografije nam prikazuju testni model nove generacije X1 crossovera. Opremljen serijskim prednjim i zadnjim setovima svjetala, spremnih za fabričku proizvodnju ovaj model polako se približava svom zvaničnom predstavljanju. Brojni drugi detalji primjećeni su ovom prilikom, tako će ljubitelji klasičnog stilskog dizajna maske hladnjaka moći da predahnu, jer će njihov oblik i dimenzije biti slični kao kod prethodnika. Na ovom testnom vozilu vidljiv je sportski dizajn donjeg dijela prednjeg branika. Za sada nije jasno da li će ovaj dizajn biti standardan kod svih varijanti nove generacije ili je isti specijalno namijenjen za sportsku M varijantu.

 

 

 

 

 


Ponuda pogonskih jedinica biće široka, pa će tako novi X1 obuhvatati verzije pokretane agregatima sa unutrašnjim sagorijevanjem. Zatim, u skladu sa strategijom smanjenja ispuštanja štetnih gasova, u ponudi će biti razni sklopovi hibridnih i priključno-hibridnih jedinica, a takođe i potpuno električna verzija će biti dio ove palete. Najvjerovatnije je da će novi model biti predstavljen do kraja godine ali da će kupcima biti dostupan naredne, 2022. godine. Za sada nema informacija o cijeni, ali jasno je da će ona varirati u zavisnosti od verzije automobila, pogonskih jedinica itd.

Datum objave: 05/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook