Naslovna > Automobili > Citroen > DS 9 > Novi facelift uhvaćen sa minimalnom kamuflažom

DS 7 Crossback

Novi facelift uhvaćen sa minimalnom kamuflažom

Osvježeni DS7 Crossback će vjerovatno biti lansiran negdje u 2023. godini i očekuje se blago povećanje cijene u odnosu na trenutnu početnu od 46.238 evra...

DS 7 Crossback dobija osvježenje sljedeće godine kako bi uzdrmao segment luksuznih malih SUV-ova. DS se nada da će predstojeći facelift pomoći da se DS 7 Crossback istakne kada bude lansiran sljedeće godine. Dizajniran da se takmiči sa BMW-om X1, Mercedesom GLA, Audijem Q3 i Jaguarom E-Pace, DS 7 Crossback je imao dosta tipično francuskih šik detalja kada je prvi put izašao 2017. godine, a ovi prvi špijunski snimci ažuriranog automobila otkrivaju više istog.

 

 

 


Uprkos tome što je ovo naš prvi pogled na fejsliftovani DS 7 Crossback, postoji iznenađujuće mala količina vanjske kamuflaže, što sugeriše da će promjene u dizajnu biti minimalne. Prednja strana zadržava ogromnu rešetku, a donja rešetka takođe izgleda nepromijenjena. Prednja svjetla za maglu kao da su nestala, a dnevna svjetla su malo izmijenjena. Bočna strana izgleda nepromijenjena sa istim 20-inčnim 'Tokyo' aluminijskim naplacima a pošto je pozadi kamuflaža, teško je uočiti bilo kakve modifikacije u odnosu na trenutni model.

 


Veoma je vjerovatno da bi DS mogao ažurirati svoj infotainment dizajn. Tu su i sjedišta od napa kože s istim „dizajnom trake za sat“ i istim nizom od devet prekidača pored ručice mjenjača. S obzirom na to da DS planira lansiranje električnih automobila od 2024. godine, DS 7 Crossback mogao bi biti jedan od posljednjih u kompaniji sa motorom s unutrašnjim sagorijevanjem. Benzinski od 178 KS, dizel od 128 KS, plug-in hibridni benzin od 222 KS i još jedan hibridni benzinac sa 296 KS trenutno pokreću DS 7 Crossback asortiman i vjerovatno će novi automobil zadržati ovaj izbor pogonskih sklopova.

Datum objave: 14/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook