Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > CLS > Novi Mercedes CLS dolazi sa potpuno novim dizajnom

Mercedes-Benz

Novi Mercedes CLS dolazi sa potpuno novim dizajnom

Šef Mercedes-Benzovog dizajna otkrio je neke detalje buduće generacije modela CLS. Tom je prilikom obećao dizajn u stilu James Bonda.

Premijera potpuno nove generacije Mercedes-Benz CLS-a odigrati će se pred domaćom publikom ove jeseni u Frankfurtu. Prema trenutno dostupnim informacijama novi će CLS imati dosta sličnih dizajnerskih rješenja premijerno prikazanih na modelu Mercedes-AMG GT ove godine u Ženevi.
U odnosu na prvu generaciju predstavljenu sada već daleke 2004. godine mora se priznati da su promjene dizajna drastične. Utemeljitelj do tada nepoznate klase ''coupe-limuzina'' Mercedes-Benz CLS oduvijek se smatrao kao elegantna limuzina. Od sada će je krasiti i izrazito sportski dizaj koji je do skora bio rezervisan isključivo za modele sa oznakom AMG.

 


CLS sa oznakom modelske godine 2018. dolazi na platformi nove generacije E klase. Ne treba biti pretjerano vidovit pa zaključiti da će cijela mehanika uključujući pogonske grupe biti ista. Isto se može reći i za unutrašnjost...
Ono što je kupcima veoma bitno jeste komfor a on će po obećanju dizajnera biti na nivou pravih limuzina, kako na prednjim tako i na zadnjim sjedištima.
Poslije uhodavanja proizvodnje od 2019. godine kupcima će se nuditi i AMG verzija čije će top izdanje raspolagati sa 612 KS...

 

Datum objave: 08/05/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook