Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Eclipse Cross > Novi Mitsubishijev crossover

Mitsubishi Eclipse Cross

Novi Mitsubishijev crossover

Nakon najave prošlog mjeseca, japanski proizvođač je zvanično predstavio svoj Eclipse Cross za 2022. godinu...

Izmjene u dizajnu prednjeg dijela nisu radikalne, a izmjene se vide uglavnom na rešetki hladnjaka crne boje i novom štitniku prednjeg branika i usvojene su po ugledu na konceptualni dizajn Dynamic Shield. Novi dizajn se najbolje može vidjeti na zadnjoj strani vozila, gdje novi zadnji vjetrobran i vrata prtljažnika ne daju samo uglađeniji izgled, već pružaju i bolju preglednost. Zadnje svjetlosne grupe su takođe pretrpile izmjene.

 

 

 

U kabini se izmjene uglavnom odnose na nove crne i srebrne ukrase, a tu je i novi 8-inčni ekran SDA audio sistema koji se povezuje sa pametnim telefonom. Mitsubishi je odustao od kontrola osjetljivih na dodir u korist dugmadi za jačinu zvuka i podešavanja.

 

Ovaj crossover pokreće 1,5-litarski MIVEC turbo četvorocilindraš, a proizvođač je najavio i plug-in hibridnu varijantu za određena tržišta. Detalja o elektrifikovanom pogonu još uvijek nema.

 

 

 

Mitsubishi Eclipse Cross će prvo stići na tržište Australije i Novog Zelanda krajem ove godine, a tačan datum dolaska na evropsko i sjevernoameričko tržište za sada ostaje nepoznat....

Datum objave: 15/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook