Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Novi momak u plavom na ulicama New Yorka

Ford Mustang Mach-E

Novi momak u plavom na ulicama New Yorka

Policijski službenici metropole na obali Atlantika dobiće 184 jedinice novog električnog modela Ford Mustang Mach-E, koji posjeduje impresivne performanse, što nije dobra vijest za lokalne prestupnike...

Ova javna nabavka predstavlja najveću kupovinu električnih automobila u New Yorku, za potrebe gradskih i državnih službi. Tako će nove električne SUV modele, koristiti njujorška policijska uprava (NYPD), kancelarija šerifa, Odjel za zaštitu okoline i Uprava za hitne slučajeve. Najnovija nabavka do 184 komada biće uvrštena u mobilnu „flotu“ grada koja broji oko 30.000 vozila, dok sama policijska uprava pod svojom komandom posjeduje 6.200 automobila. Ovi modeli zamijeniće dosadašnja vozila na plin koja su bila u gradskoj službi, i značajno će unaprijediti sposobnosti gradskih organa i organa reda u obavljanju svakodnevnih zadataka.

 

 

 

 

 


Ovaj model svjetsku premijeru imao u Istri prije dva mjeseca, kada se veliki broj novinara i stručnjaka iz automobilske industrije skupio kako bi ispratili otrkivanje uzbudljivog električnog modela. Inače Mustang Mach-E posjeduje odlične performanse, sa električnim pogonskim sklopom od 487 KS te 860 Nm obrtnog momenta. Ova snaga mu daje mogućnost da brzinu od 0 do 100 kilometara na čas dostigne za svega 3.7 sekundi, a kapacitet baterije je dovoljan da prijeđe oko 500 kilometara u okviru jednog punjenja.

Datum objave: 03/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook