Naslovna > Vijesti > Novi pogled na moderni EV

Volkswagen Project Trinity

Novi pogled na moderni EV

Predsjednik VW grupe Herbert Diess oglasio se na LinkedInu gdje je ponudio novi teaser Project Trinityja, a riječ je o visokotehnološkom EV-u sljedeće generacije...

Iako je predstavljanje ovog modela planirano tek za 2026. godinu, u Volkswagenu redovno govore i najavljuju visokotehnološki automobil. Osim fotografije, Diess nije ponudio puno novih informacija o Project Trinityju. Odlikovaće se novim dizajnerskim jezikom, a glavni fokus staviće na unutrašnjost. Vozilo će imati nivo 4 samostalne vožnje, što znači da će tehnologija biti u stanju da preuzme potpunu kontrolu, ali će i dalje posjedovati upravljač i papučice kojima će vozač moći upravljati.

 

 


Nova teaser fotografija prikazuje vozilo s lučnom krovnom linijom i zašiljenim zadnjim krajem. S obzirom da Project Trinity stiže tek 2026. godine, ovdje se radi vjerovatno o konceptnom izdanju, a ne o produkcijskoj verziji. Project Trinity će biti sljedeća generacija Volkswagenovih  EV-ova nakon porodice modela ID. Ciljevi nove arhitekture uključuju mogućnost izrade kompletnog vozila za 10 sati. Prvi model koji koristi ovu platformu ima projektovane troškove od oko 35,000 eura, tako da bi finalni proizvod mogao biti poprilično pristupačan.

Datum objave: 26/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook