Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Sport > Novi Range Rover Sport

Range Rover

Novi Range Rover Sport

Land Rover je službeno predstavio Range Rover Sport sa oznakom modelske godine 2018.

Već se na prvim fotografijama vidi novi prednji odbojnik, drugačija maska motora i nova generacija Matrix Pixel LED svjetala. Uz navedeno na karoseriji se može primijetiti još niz manjih stilskih promjena koje daju dodatnu svježinu.
Kabina je osvježena novim Touch Pro Duo multimedijalnim sistemom koji podrazumijeva dva 10 inčna kolor ekrana osjetljiva na dodir. Što se ostalog tiče tu su nove utičnice za punjenje pametnih telefona a bez kojih se više ne može zamisliti ni jedan moderan automobil.

 


Za iduću godinu pripremljena je i Hybridna verzija označena kao P400e. U hybridnom se sklopu nalazi 2.0 litreni četverocilindrični motor i set od 13,1 kWh baterija koje napajaju pripadajući elektromotor. U stanju sinergije ukupna izlazna snaga je 404 KS i 640 Nm što je sasvim dovoljno za ostvarivanje sportskih performansi – ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,3 sekunde i makasimalna brzina od 220 km/h. Kapacitet baterija omogućava vožnju na potpuno električni pogon u dužini od 50 km. Pomoću plug-in utičnice cijeli se kapacite baterija može obnoviti za 2h i 45 min.
Kao kruna svega dolazi poboljšanje najjače SVR verzije. Ispod prednjeg se poklopca nalazi 5.0 litreni V8 motor izlazne snage 575 KS. To je dovoljno da se iz stanja mirovanja prvih 100 km/h dostigne za 4,3 sekunde...

Datum objave: 04/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook