Naslovna > Automobili > Audi > RS3 > Novi RS 3 „uhvaćen na djelu“
FOTO GALERIJA (8)

Audi RS 3 2020.

Novi RS 3 „uhvaćen na djelu“

Naredna generacija Audijevog „hot heča“ RS 3 uhvaćena je okom kamere u toku test vožnje, na kojoj se mogu uočiti karoserijske izmjene kao i masivan izduvni sistem....

 

Ovo su prve fotografije novog Audija RS 3 koji se očekuje na tržištu krajem 2020. godine, nakon predstavljanja standardnog modela četvrte generacije A3.  Ovo će biti najbrža verzija popularnog hečbeka ovog njemačkog proizvođača, koji će sa svojom najavljenom jačinom od preko 400 KS predstavljati konkurenta Mercedesovom AMG A 45. Poput nastupajućeg Golfa Mk 8 novi Audi RS 3 će se bazirati na modifikovanoj MQB platformi kako bi se omogućile vrhunske performanse i stabilnost u vožnji. Testirani RS 3 posjeduje modifikovani  niži ovjes i novi kočioni sistem koji će se vjerovatno naći i na serijskom modelu.  Očekuje se da će ovaj model biti opremljen benzinskim 2,5-litarskim agregatom koji vuče porijeklo iz modela RS Q3, čija će jačina biti povećana na  420 KS i obrtni moment na 500Nm sa kojima će se moći „nositi“ sa Mercedesovim A 45. Ovaj modifikovani agregat će biti uparen sa automatskim mjenjačem dvostrukog sistema kvačila koji će prenositi snagu na Audijev quattro pogon na sva četiri točka. 

 

Poput prethodnika, novi RS 3 će biti opremljen mnoštvom elektronskih sistema sigurnosti i stabilnosti, podesivim amortizerima i prilagodljivim podešavanjem elektronskog servo upravljača.  Kao i svi Audijevi modeli sa oznakom RS i ovaj novi „hot heč „ će se odlikovati agresivno stilizovanim karoserijskim paketom, a na zadnjem dijelu se nalali zaštitini znak u obliku ovalnog izduvnog sistema, novim repnim spojlerom i većim odbojnikom sa difuzorom. U kabini će se takođe naći tradicionalna Audijeva RS „šminka2 u vidu stilizovanih i ojačanih sportskih sjedišta, sportskim upravljačem, aluminijumskim upravljačkim papučicama , 10,1-inčnim displejem infotaiment sistema i digitalnom instrument tablom.

Datum objave: 03/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook