Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Novi stil i agresivniji izgled
FOTO GALERIJA (8)

Hyundai Kona

Novi stil i agresivniji izgled

Hyundai je predstavio redizajniranu Konu, zajedno sa sportskim nivoom opreme N Line...

Nova prednja maska predstavlja vrhunac vanjskih izmjena, zajedno sa prednjim branikom i tanjim LED prednjim svjetlima. Na zadnjem dijelu se ističu nove svjetlosne grupe i blago redizajnirani zadnji branik. U unutrašnjosti su izmjene ograničene na centralnu konzolu, elektronsku parking kočnicu i nove elemente opreme zajedno sa novim tehnološkim rješenjima. Na Koni je po prvi put dostupna digitalna instrument tabla preuzeta sa novog modela i20. Takođe standardni infotaiment ekran osjetljiv na dodir je povećan sa sedam na osam inča i dobija Apple CarPlay i Android Auto podršku. Sistemi asistencije vozaču su nadograđene po najnovijim standardima brenda.

 

 

 

Nova benzinska varijanta je opremljena 1,6-litarskim T-GDI turbo četvorocilindrašem od 198 KS i prenosi ih preko sedmostepenog automatskog mjenjača pogonom na prednju osovinu ili sva četiri točka. U međuvremenu, 48-voltna „blaga“ hibridna tehnologija se nalazi na 1,6-litarskom dizel agregatu od 136 KS koji je uparen sa sedmostepenim automatskim ili šestostepenim manuelnim mjenjačem. Dostupan je i jednolitarski turbo benzinski agregat od 120 KS, sa ili bez „blage“ hibridne asistencije. Kona Hybrid predstavljena prošle godine takođe prihvata novi sil i nastavlja koristiti 1,6-litarski benzinski agregat sa elektromotorom od 32 kW i baterijom od 1,56 kW. Očekuje se da će isti stil prihvatiti i Kona Electric.

 

 

 

Nova N Line oprema dobija agresivniji prednji branik sa širim stabilizatorima, novu rešetku hladnjaka sa oznakom N Line tri vazdušna proreza na poklopcu motora. Crni plastični dodaci na karoseriji dobijaju boju karoserije, a tu su i jedinstveni 18-inčni aluminijumski naplaci. Na zadnjem dijelu se nalazi spojler, branik sa difuzorskim elementom i dvostruki izduvni sistem. U kabini dolaze aluminijumske papučice komandi i crveni akcenti koji zaokružuju ukupan izgled. Kona N Line će biti dostupna sa svim pogonskim jedinicama, osim sa najslabijim jednolitarskim benzincem. Nova Kona bi trebala krenuti sa prodajom krajem ove godine, dok će hibridna varijanta biti dotupna početkom naredne godine.

Datum objave: 03/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook