Naslovna > > Ypsilon > Novi stil starog modela

Lancia Ypsilon

Novi stil starog modela

Ypsilon je ove godine kao jedini model Lancie imao odličnu prodaju u Italiji...

Ipak, još prije par dana je u javnost plasirana nova informacija, koja će imati dalji uticaj na segmente automobilske industrije. Došlo do spajanja dva giganta – FCA i PSA, pa se nametnulo pitanje šta će dalje biti sa italiijanskim proizvođačem. Najnovije informacije iz novonastale kompanije govore da ne postoji namjera gašenja niti jednog brenda, koji je u okviru Fiat Chrysler alijanse. Lancia je ove godine imala odličnu prodaju u Italiji, gdje se jedino i prodaje.

 

Upravo ti podaci su pokazali da je došlo do ozbiljnog rasta prodaje, što implicira da ovaj automobil ima ogroman potencijal, te da je već pronašao svoje mjesto i kupce na tržištu. Iz FCA su najavili restilizaciju, a redizajnirani model bi se na tržištu trebao naći početkom 2021.godine.

 

Najveća novina biće implementacija blagog hibrida. U Lanciji ističu da će ovakav potez imati višestruke prednosti - manja emisija štetnih gasova, kao i niža potrošnja goriva. Ipak nije poznato koji će agregat koristiti ovaj hibridni sistem.
Biće promjena i na polju tehnologije, unaprijediće se informativno-zabavni sistem, ali i čitav niz sistema aktivne bezbijednosti, kao što je AEB. Spoljašnjost bi trebala biti evolucija aktuelnog izgleda Ypsilona, dok je veća transformacija moguća unutar samog vozila, zbog zasterjelog koncepta.

Datum objave: 20/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook