Naslovna > Auto moto sport > Novi vidici bez Volkswagena

Dakar 2012

Novi vidici bez Volkswagena

Volkswagen se neće takmičiti u Dakaru, ali to ne znači da njegova vozila neće biti prisutna. Amarok, Crafter i ostali opsluživaće i ovaj reli

Prvog dana nove godine počinje i legendarni reli Dakar. Treće izdanje relija Dakar u Južnoj Americi vodi od Mar del Plate u Argentini, preko Čilea, a prvi put ove godine cilj je u Limi, u Čileu. Brodovi sa vozilima i opremom već su isplovili iz luke Le Havre put Argentine. Na startu u Mar del Plati naći će se 465 posada, koje će se tokom dvije nedjelje i preko 9000 pređenih kilometara takmičiti za prestižnu titulu pobjednika najzahtjevnijeg relija na svjetu.

 

Od ove godine svi motocikli ograničeni su na 450 ccm. Najveći favoriti ostaju Marc Coma i Cyril Despres oba na KTM-u, mada su tu i vozači Yamahe, Aprilie, Huqsvarne. Odlaskom Volkswagena X-raid tim sa pet Minija biće najveći favorit u klasi četvorotočkaša, predvođen Stephane Peterhanselom mada, će Giliel de Villiers (Toyota pick up) i Robby Gordon (Hummer) tražiti svoju šansu sa trijumf. U klasi kamiona, odlaskom „Cara“ Čagina svoje kandidature su istakli Ales Loprais u Tatri i Gerard de Rooij za volanom Iveca, mada su tu još i Kamaz, MAN, Ginaf, Hino. 

Datum objave: 24/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook