Naslovna > Vijesti > Novi Volvo V90 Cross Country

Volvo

Novi Volvo V90 Cross Country

Prije sajma automobila u Parizu Volvo je završio novi V90 Cross Country čije slike objavljujemo.

Novi Volvo V90 dolazi kao najnoviji član švedskog proizvođača automobila Volva. Kao što oznaka sugeriše radi se o modelu namijenjenog vozačima sa većim transportnim zahtjevima. Uz veliki prtljažnik dolazi 4x4 pogon te nešto veća udaljenost od tla (218 mm) pa ni ozbiljniji off-road izleti nisu nepremostiva prepreka.
Elegantna karoserija opremljena je terenskim dodacima što nagovještava avanturistički duh.
Volvo V90 je konstruisan,  razvijan i testiran u Švedskoj koja je poznata po veoma oštrim zimama. U zemlji gdje je 77% teritorije pokriveno šumama i jezerima bili su idealni uslovi za testiranje ovjesa u ekstremnim uslovima. Neki od testova rađeni su i u Arizoni pa tvorci V90 tvrde da njihov automobil bez problema funkcioniše u rasponu temperatura od – 40 do +60 stepeni.

 


Luksuzno opremljena unutrašnjost pokazuje da je V90 namijenjen za uživanje u vožnji i to bez obzira na uslove eksploatacije. Naravno, sve će to pratiti cijena koja neće biti akcijska. No, ma koliko visoka bila ljudima koji znaju šta žele cijena ne predstavlja nikakav problem.
Što se motora tiče snaga će im se kretati u rasponu od 190 do 320 KS s tim da će bez obzira na odabranu pogonsku grupu pogon uvijek biti 4x4.
Proizvodnja u švedskom Torslandu počinju ove jeseni s tim da prvi primjerci u prodajne salone dolaze u prvom kvartalu iduće godine.

Datum objave: 16/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook