Naslovna > Automobili > Chevrolet > Equinox > Novo električno vozilo sa dometom do 480 kilometara

Chevrolet Equinox

Novo električno vozilo sa dometom do 480 kilometara

Nakon što 2RS stigne u jesen 2023., Chevy planira uvesti ostatak opreme u narednih 12 mjeseci. 3RS i 3LT bi bili sljedeći, a 1LT bi bio među posljednjim verzijama za lansiranje...

Chevrolet nastavlja sa svojim debijima električnih vozila predstavljanjem Equinox EV za 2024, čija proizvodnja će početi u jesen 2023. godine. Prva dostupna oprema će biti 2RS paket, dok početni 1LT stiže kasnije sa početnom cijenom od oko 30.000 dolara. Equinox EV će biti dostupan sa dva rasporeda pogona. Verzija s pogonom na prednje točkove proizvodiće 210 konjskih snaga i 328 Nm obrtnog momenta, dok će varijanta sa pogonom na sva četiri točka imati snagu od 290 KS i 469 Nm.

 

 

 


Equinox EV koristi General Motorsove Ultium  baterije, a biće dostupna dva kapaciteta, ali Chevy još ne otkriva podatke o kilovat-časovima. Što se tiče punjenja, električni crossover podržava 11,5 kW na nivou 2 AC. Opciona nadogradnja za 3RS eAWD povećava ovu brojku na 19,2 kW. Kao dodatni bonus za 3RS eAWD sa punjačem nivoa 2 od 19,2 kW, može da isporuči do 3 kW snage. Vlasnici bi ovo mogli koristiti za napajanje opreme za kampovanje ili razne električne dodatke kada ne voze vozilo.

 


U poređenju sa postojećim Equinoxom sa SUS motorom, EV je oko 70 milimetara širi i oko 25,4 milimetara niži. Maksimalna zapremina prtljažnika 1.614 litara sa preklopljenim zadnjim sjedištima. Osnovna 1LT oprema Equinox EV dolazi sa 11-inčnom digitalnom instrument tablom i 11-inčnim dijagonalnim infotainment ekranom. Svi modeli imaju paket sigurnosnih tehnologija koji uključuje automatsko kočenje u slučaju nužde, indikator udaljenosti, upozorenje na sudar naprijed, pomoć pri zadržavanju trake, automatska prednja svjetla i parking senzore. Prelazak na 2LT dodaje podešavanje sjedišta vozača u osam smjerova, grijana prednja sjedišta i grijani volan.

Datum objave: 08/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook