Naslovna > Automobili > Mini > Countryman > Novo izdanje najvećeg MINI - ja

Novi MINI Countryman

Novo izdanje najvećeg MINI - ja

Ljubitelje MINI-ja očekuje više detalja, optimizovana akustika i više premium karakteristika u enterijeru kao što je, na primjer,tamna pozadina brzinomjera i brojača obrtaja...

Predstavljeno je novo izdanje najvećeg MINI-ja s četverovrata, pet sjedećih mjesta i po izboru pogonom na sva četiri točka. Novi MINI Countryman (potrošnja goriva kombinovano: 7,1 – 4,2 l/100 km, emisija CO2 kombinovano:165 – 111 g/km) izoštrio je svoj profil kao svestrani talent za mobilnost i aktivan način života te dobio svježe impulseza nastavak ove uspješne priče s više od 350.000 prodanih modela.Istaknuti se mogu ciljane modifikacije dizajna, povećana snaga (Cooper S), optimizovana potrošnja i emisija CO2. Svi modeli na tržište dolaze u sedmom mjesecu 2014. što uključuje i MINI John Cooper Works Countryman.

 

Markantne linije i dalje prate tipičnu karoseriju MINI-ja.Nova karakteristična prednja maska u obliku šestougaonika posebno ističe njegov prednji dio.U izboru su tri nove metalik vanjske boje: Jungle Green, Midnight Grey i Starlight Blue. Kontrastne boje za krov i kućišta vanjskih ogledala, linije na poklopcu motora te prvi put dostupna opcija Piano Black Exterieur dodatno ističu individualnost vozila.

 

Ljubitelje MINI-ja očekuje više detalja, optimizovana akustika i više premium karakteristika u enterijeru kao što je, na primjer ,tamna pozadina brzinomjera i brojača obrtaja. Obim prtljažnika se može povećati sa 350 na 1170 litara.

 

Poznati 4-cilindrični benzinski i dizelski motori sada su dostupni s EURO 6 normom. MINI Cooper S Countryman jači je za 5 kW-a od prethodnika, a serijska oprema uključuje 6-stepeni ručni mjenjač dok je 6-stepeni automatski mjenjač dostupan kao dodatna oprema (iznimka: MINI One D Countryman).

 

MINI Countryman je na Euro NCAP testu sigurnosti prošao s najboljom ocjenom,zahvaljujući visokoj serijskoj opremljenosti po pitanju aktivne i pasivne sigurnosti.

 

Za još veću zabavu u vožnji i dodatni komfor MINI nudi kvalitetnu serijsku opremu i veliki izbor dodatne opreme. Istaknuti ćemo nova LED svjetla za maglu s pozicijskim svjetlima u LED tehnici, Xenon prilagodljiva svjetla, panoramski krov, klima-uređaj, MINI navigaciju, sportsko podvozje, multifunkcijske tipke na upravljaču i dr.

 

 

 

 

Dostupni modeli:

 

MINI John Cooper Works Countryman

MINI Cooper S Countryman

MINI Cooper S Countryman All 4

MINI Cooper Countryman

MINI Cooper Countryman All 4

MINI One Countryman

MINI Cooper SD Countryman

MINI Cooper SD Countryman All 4

MINI Cooper D Countryman

MINI Cooper D Countryman All 4

MINI One D Countryman 

Datum objave: 21/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook