Naslovna > Automobili > Mazda > 2 > Novo odijelo Mazde 2

Mazda 2

Novo odijelo Mazde 2

Mazda 2 pojačava blago-hibridni pogon kao dio kampanje jačanja kompaktne klase, koji takođe uključuje dizajnerske promjene i tehnološke nadogradnje.

Mazdin suparnik modela Ford Fiesta i Hyundai i20 zadržaće 1,5-litreni benzinski motor Skyactiv-G, ali ovaj put u ojačavnoj verziji starter. Nudiće se u dvije verzije, slabijom od 74 KS i snažnijim motorom od 89 KS za SE-L Nav, Sport Nav i GT Sport Nav opcijama. Navode se brojne promjene u upravljivosti, uključujući novi uretanski gornji nosač na zadnjim amortizerima, revidirani servo upravljač i uvođenje sistema G-Vectoring Control Plus koji koristi kočnice za pomoć u zavoju.

 

Izmjene dizajna uključuju revidiranu rešetku s novim dizajnom bližim Mazdi 3, širim krilom, novim branikom i izmijenjenim LED prednjim svjetlima. U unutrašnjosti su prošarane letvice armaturne ploče, ventilacijski otvori i druge karakteristike, sa novim dizajnom sjedišta kako bi se postiglo više udobnosti. Mazda takođe tvrdi da će upotreba novih materijala za prigušivanje, te smanjenje praznina oko B stuba smanjiti buku i poboljšati profinjenost za one koji se nalaze unutar vozila.

Datum objave: 03/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook