Naslovna > Automobili > Audi > Q8 > Novogodišnje planinarenje austrijskim Alpama

Audi RS Q8

Novogodišnje planinarenje austrijskim Alpama

Performantna verzija Audijevog najsnažnijeg SUV modela vrijeme provodi na Alpama u Austriji na 3.000 metara iznad visine mora, a fotografije nastale ovom prilikom su užitak za oči...

Iako je u definisanoj hijerarhiji Volkswagen grupacije Audi Q8 iza Lamgorghini Urusa, brojni ljubitelji luksuznih SUV modela preferiraju upravo Audijevu zvijer, koja je ujedno gotovo duplo jeftinija od kolege iz grupacije. Model koji je pozirao po vrhovima Alpa nosi Java zelenu nijansu boje, koja se savršeno uklapa u gorski krajolik oko njega. Konkretno ovaj događaj desio se u mjestu Kaunertal, smješten na preko 3.000 metara nadmorske visine. Može se sa sigurnošću reći da je ovom prilikom RS Q8 bio najsnažnija zvijer u planinana ove zemlje, s obzirom na snagu njegovog pogonskog sklopa.

 

 

 

 

 

Budući da se radi o automobilu koji je obezbjedio Audi Njemačka, to znači da je ovaj RS Q8 napravljen za evropsko tržište. Podatak objašnjava prilično prigušeni zvuk izduvnih gasova za veliki V8, 4.0-litarski, twin-turbo pogonski sklop, koji je opremljen  filterom za čestice benzina, kako bi bio u skladu sa sve strožim propisima o emisiji izduvnih gasova u Evropskoj uniji. Na videu koji je takođe snimljen ovim povodom performantni SUV postiže brzinu od 0 do 100 kilometara na čas za svega 3.5 sekudi, što dovoljno govori o snazi njegovog agregata.

Datum objave: 04/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook