Naslovna > Automobili > Bentley > Continental > Novom opremom nadmašuje GT Speed 2022

Bentley Continental GT Mulliner

Novom opremom nadmašuje GT Speed 2022

Novi GT Mulliner svoj javni debi ima ovih dana na Goodwood Festivalu Brzine koji traje od 23. do 26. juna...

Bentley je već napravio dosta dobrog posla sa Continental GT, a hvala nije zaobišla ni nedavno predstavljeni GT Speed model, s ažuriranim radom šasije i boljim omjerom snage i težine od većine Bentleyja prije njega. Sada je proizvođač automobila napravio korak dalje u tom razvoju, uvodeći vodeći model - 2023 Bentley Continental GT Mulliner koji nudi nešto više od svega. Continental GT asortiman sada uključuje Azure liniju, S liniju, Speed liniju, a na vrhu se nalazi  novi Mulliner. Novi vodeći model nadovezuje se na utvrđena poboljšanja Sporta, uključujući sistem upravljanja na svim točkovima, elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, vektor obrtnog momenta, aktivni sistem pogona na sve točkove i sistem protiv prevrtanja. Takođe ima trokomorno aktivno vazdušno vješanje i može se opremiti opcionim karbo-keramičkim kočnicama. Poput GT Sporta, GT Mulliner-ovi Bentley i Comfort režimi vožnje ravnomjernije dijele obrtni moment između prednjih i zadnjih točkova, gdje je način vožnje Sport više pristrasan pozadi.

 

 

 


Novog Mullinera od drugih modela razlikuje dijamantska matričnu rešetku, srebrni i crni otvori na blatobranima i hromirani ili crni ukrasi uključujući poklopce retrovizora. 6,0-litarski W-12 agregat proizvodi 650 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta, sa maksimalnom brzinom od 335 km/h i vremenom od 0 do 100 km/h od 3,5 sekunde, nudeći 4 posto povećanje konjskih snaga u odnosu na stari W-12 koji je bio dostupan prije povećanja snage uvedenog na Speedu.

 

 

 

Postoji osam različitih trobojnih kombinacija za unutrašnjost, s primarnom i sekundarnom maskom spojenom trećom u protočnoj dizajnerskoj liniji, koja bi trebala dodati lijep kontrast. Ili se kupci mogu odlučiti za neku od drugih kombinacija kože iz ostatka asortimana. Šivanje sjedišta s dijamantskim uzorkom ima 712 pojedinačnih šavova po dijamantu, u procesu vezenja Bentley kaže da je bilo potrebno 18 mjeseci da se razvije, a postoji više boja šavova koje možete izabrati. Tu su i Mulliner logotipi na sjedištima, sa uvučenim ili glatkim krovom ako kupci ne biraju fiksni stakleni krov, a centralna konzola dolazi sa izborom od 88 klavirskih drvenih furnira.

Datum objave: 24/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook