Naslovna > Teme > „O“ klasa?

Mercedes

„O“ klasa?

Iako se pretpostavlja da će nove oznake koje je njemački proizvođač nedavno zaštitio pripasti Maybach brendu, opcija je mnogo...

Novo slovo Mercedesove abecede i možda nova klasa brenda bi mogla dobiti oznaku „O“, koja je pomalo neočekivana. Ipak mnogo izvjesnija situacija je sa GLS 600, GLS 680 i S 680 zaštićenim oznakama koju će najvjerovatnije ponijeti Mercedes-Maybach modeli. Međutim „O“ i dalje ostaje misterija jer je jako mnogo opcija prisutno kada je u pitanju ovaj njemački gigant koji pored automobila proizvodi i kombije, autobuse, kamione,... Kompanija je 4. februara u Kancelariji za intelektualnu svojinu Evrope zaštitila pravo na oznake O 120, O 140, O 180 i O 200 klasifikovane u grupi "motorna vozila i motori automobila".

 


Podsjetimo da se Mercedes nalazi u sklopu grupacije Daimler koja ovu oznaku trenutno koristi za gradske autobuse, poslednja u nizu je O530. Međutim ako usporedimo gore navedene brojke, vidjećemo da je razlika prilično velika u odstupanju, tako da bi se neka od njih prije mogla naći na manjim komercijalnim vozilima ili na nekom novom konceptu brenda.

Datum objave: 12/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook