Naslovna > Automobili > Porsche > Cayman > Objavljene prve pojedinosti nove generacije Porsche Panamere

Porsche Panamera

Objavljene prve pojedinosti nove generacije Porsche Panamere

Kako mnogi kažu ''najbrži sedan na svijetu'' Porsche Panamera svjetsku će premijeru doživjeti 28.06. Kako to obično biva prije premijere u opticaj su puštene službene fotografije.

Zbog podgrijavanja atmosfere Porsche je objavio nekoliko fotografija potpuno nove generacije modela Panamera.
Odmah je vidljivo da je dizajn sada znatno više sportski iako se ni za prošli ne može reći da je bio blag. Na zadnjem se dijelu može primjetiti dizajnerska razrada detalja sa posljednje generacije Caymana i Boxstera. Sve izuzev LED tehnologije na svjetlosnim grupama bilo bi iznenađenje, da ne kažemo razočaranje

 

.
Porscheova sportska limuzina sa četvora vrata nastala je na platformi MSB koja je za 90 kg lakša od prethodne. Smanje ukupne mase ostvareno je velikom upotrebom aluminija ali i ostalih egzotičnih mterijala.
Što se motora tiče zna se da će top model biti pokretan snažnim 4.0 litrenim V8 Biturbo benzincem. Baš zbog toga mnogi Porsche Panameru nazivaju ''najbrži sedan na svijetu''.
Unutrašnjost je temeljito unaprijeđena. Kokpitom dominira veliki 12 inčni kolor displej osjetljiv na dodir. Tu je i LCD panel sa multimedijalnim kontrolama.
Za sve ostale informacije morat ćemo se strpjeti do 28.06.

 

 

 

 

 

 

 

Datum objave: 24/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook