Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Velar > Obogaćena autobiografija

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic By Manhart

Obogaćena autobiografija

Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic je neobično dugo ime, ali tunerska kuća Manhart ga je svojim paketom SV600 poprilično uvećala...

Ukoliko to nije bilo jasno, broj 600 označava broj „konja“ koji se nalazi ispod poklopca motora. Pojačani petolitarski V8 je podešen da isporuči 10% više snage uz pomoć remapiranja ECU jedinice. Ova nadogradnja je takođe povećala obrtni moment sa dosadašnjih 680 Nm na 750 Nm, što bi trebalo osjetno unaprijediti performanse. Manhart za sada ne daje informacije o nadograđenom agregatu, ali vrijedi napomenuti kako regularni Velar dostiže ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 4,3 sekunde. Maksimalna brzina koju razvija je 274 km/h.

 

 

 

 

Ova njemačka tunerska kuća je takođe napravila izmjene na izduvnom sistemu kako bi se poboljšao zvuk ovog agregata. Umjesto OEM naplataka tu je sad Manhartovi 23-inčni set u crnoj boji kako bi se stopio sa bojom karoserije. Naljepnice na karoseriji u retro stilu predstavljaju zanimljiv izbor i podsjećaju na osamdesete godine prošlog vijeka.

 

 

 

 

 

 

Manhart nije radio izmjene na šasiji i kočionom sistemu, koji su identični kao na standardnom Velaru SVAutobiography Dynamic. Izmjene nije pretrpio ni elegantni enterijer, ali iz Manharta poručuju da su voljni uvesti izmjene na tri navedena područja ukoliko to klijenti žele.

Datum objave: 29/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook