Naslovna > Automobili > Lexus > LF-LC > Očekuje se novi GS 450h

Lexus u Ženevi

Očekuje se novi GS 450h

Bez sumnje će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi na Lexusovom izložbenom prostoru dva modela privući posebnu pažnju: novi GS 450h i koncept LF-LC

Nakon što je na Salonu u Detroitu nagrađen sa EyesOn Design nagradom i postao najbolji konceptni automobil, LF-LC će svoju premijeru na tlu Europe imati u Ženevi za manje od mjeseca dana. Lexus LF-LC predstavlja ideju kako bi trebalo da izgleda novi hibridni 2+2 sportski coupe.

 

Automobil je definitivno nova sportska slika branda, a u dizajnerske novine uklapa se i napredni, novi Lexusov Hybdrid Drive sistem. LF-LF je i začetnik buduće dizajnerske linije marke. Pored njega, u Ženevi će se naći i novi GS 450h, koji na naše tržište stiže ove godine. Novosti na ovom automobilu su evidentne u unutrašnjosti i vanjštini, a dodatni prostor u kabini i prtljažniku putovanja će učiniti ugodnijim. GS 450h ima drugu generaciju Lexus Hybrid Drive sistema koji kombinuje vrhunske performanse motora i bolju dinamiku vožnje sa 23 odsto manjom potrošnjom goriva na samo 5,9 l/100 km, a emisiju CO2 smanjenu na samo 137 g/km.Na sajmu će takođe biti izložena linija Lexus F Sport modela, uključujući i dva nova vozila koja će stići na tržište tokom 2012.

Datum objave: 13/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook