Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Odlične performanse prati visoka cijena

Mercedes-AMG GT 63S E Performance

Odlične performanse prati visoka cijena

Nekoliko mjeseci nakon što je predstavljen super brzi automobil dobio je i svoj zvanični cjenovnik, koji ga jednog od najskupljih Mercedesovih automobila...

Tokom premijere model pod nazivom AMG GT 63S E Performance, kompletna javnost ostala je zadivljena njegovim performansama koje su djelovale pomalo i nerealno. Prije svega pažnju je privlačio pogonski sklop kojeg čine 4.0-litarski V8 SUS motor, uparen sa elektromotorom, i baterijom kapaciteta 6.1 kilowat časova. Ukupna snaga ovog priključnog hibrida je 843 konjske snage i 1.400 Nm obrtnog momenta, što ga čini najmoćnijim AMG modelom do sada. Na osnovu ovoga jasno je da će i rezultati na stazi biti odlični, pa tako E Performance brzinu od 0 do 100 kilometara za čas dostiže za svega 2.9 sekundi, dok do brojke od 200 km/h iz mjesta dolazi za manje do 10 sekundi. Maksimalna brzina koju može da dostigne je je 315 km/h.

 

 

 

 

 


Iako posjeduje i električni motor, on je znatno skromniji od SUS komponente, pa tako njegov ograničeni kapacitet omogućava ovom modelu da u režimu rada isključivo e motora može da prijeđe najviše 12 kilometara, uz maksimalnu brzinu od 130 km/h. Međutim ove performanse prati cijena od 196.897 eura za osnovni model, dok će za ograničenu verziju ovog modela kupci morati izdvojiti još 21.777 eura, što ga svrstava u kategoriju jednog od najskupljih modela brenda. Takođe poznat je i okvirni datum dolaska ovog superautomobila u auto salone, a to je april mjesec ove godine.

Datum objave: 02/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook