Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Roc > Odlični prodajni rezultati popularnog krosovera

Volkswagen T-Roc

Odlični prodajni rezultati popularnog krosovera

Njemački gigant Volkswagen nedavno se pohvalaio da je njihov krosover model T-Roc za vrlo kratko vrijeme otkako je predstavljen uspio da zabilježi milion isporuka...

Kao potpuno novi automobil T-Roc, elegantni gradski krosover predstavljen je 2017. godine, dok su u Volkswagenu odlučili da ponude i redizajniranu verziju srednjeg ciklusa, čija premijera je održana nedavno. Tom prilikom iz kompanije su se pohvalili da je njihov model već uspio da sakupi milion prodaja, samo 4 godine nakon dolaska na tržište, što je odličan rezultat, naročito ako se uzme u obzir da su ova i prethodna godina značajno uticale na prodaju automobila na svjetskom tržištu. Nekoliko je ipak razloga koji su doprinjeli ovom uspjehu, uprkos nešto težoj situaciji na tržištu. Prije svega kvalitet izrade Volksvagenovih automobila i imidž kompanije uvijek privlače veliki broj kupacaca.

 

 

 

 

 

Drugi razlog bi bili popularnost i potražnja za SUV i krosover automobilima, koji su na istorijski maksimalnom nivou i od 100 prodanih vozila, prema prosjeku čak 40 su SUV i krosover modeli na tržištu Evrope, kako pokazuju najnovije analize. Takođe veoma značajno za odličnu prodaju je i to  što njemački gigant kupcima nudi veoma širok izbor verzija, koje zavise od paketa opreme, pogonskih sklopova, ali i potpuno različitih varijanti kao što je recimo performantna R verzija, koja je predstavljena krajem 2019. godine, ili kabrio model iz 2020. godine. Ovaj model posebno se proslavio i proslavlja na domaćem tržištu, na kojem je trenutno najpopularniji SUV model u tekućoj godini, a ujedno je generalno najprodavaniji model u prethodnom mjesecu, sa 4.500 ostvarenih prodaja. Od početka ove godine, zaključno sa 10. mjesecom u Njemačkoj je isporučeno oko 47.500 jedinica, a u Volkswagenu su sigurni da će nedavno promovisana osvježena verzija dodatno napumpati ove brojke. 

Datum objave: 19/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook