Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Odložena premijera

VW ID 4

Odložena premijera

Volkswagenov električni crossover pod nazivom ID 4 čija je zvanična premijera trebala biti na predstojećem sajmu automobila u Njujorku, pomjerena je za ljeto...

 

Novi model u Volkswagenovoj ID liniji je trebao zvanično debitovati u aprilu na sajmu automobila u Njujorku, ali prema pisanju medija njegova zvanična prezentacija je pomjerena za ljeto, najvjerovatnije za sajam u Detroitu. Novi električni model koji je rangiran između SUV-ja i crossovera, imao je svog „rođaka“ u vidu konceptualnog modela ID Crozz koji je predstavljen još 2017. godine. ID Crozz je svojim proporcijama bio nasličniji konvencionalnom SUV-ju Tiguan. 

 

 

Nastupajući model ID 4 će kao i ID Crozz biti baziran na Volkswagenovoj MEB platformi, u kojoj su se nalazila dva električna motora, po jedan za svaku osovinu, snage 101 i 201 KS upareni sa litijum-jonskom baterijom od 83 kWh. Za sada nema tačnih podataka o specifikacijama modela ID 4, ali prema tvrdnjama prozivođača ovaj model bi trebao posjedovati autonomiju od najmanje 500 kilometara i razvijati maksimalnu brzinu od 180 km/h. VW ID 4 će se prodavati na tržištima Evrope, Kine i Sjeverne Amerike, a prema nekim informacijama ovaj električni SUV bi se trebao nuditi u standardnoj i coupe varijanti. Coupe varijanta bi nosila oznaku ID 5.

Datum objave: 07/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook