Naslovna > Auto moto sport > Odluka u Valenciji!

Moto GP – VN Japana

Odluka u Valenciji!

Trka je bila izuzetno teška za Lorenza, ali uspio je da ostane fokusiran, te je zabilježio još jednu pobjedu...

Iznenađenja i uzbuđenja nikako ne nedostaje u najprestižnijoj, Moto GP klasi. Čini se kako će neizvjesno da bude skoro pa do samog kraja. Naime, vozač tima Yamaha, Jorge Lorenzo, pobijedio je u trci „kraljevske klase“, Moto GP – a koja se vozila za Veliku nagradu Japana, pa je tako samo jednu trku prije kraja uspio da sebi obezbijedi dalju borbu za titulu.

 

Šanse su podjednako velike za  njega kao i za njegovog konkurenta, Marc Marqueza za osvajanje titule. Naime, Lorenzu je u prilog svakako išla pol pozicija, sa koje je startovao. Uspio je da ostvari rezultat od 47 minuta, 34 sekunde i 291 hiljaditinku.

 

Drugu poziciju zauzeo je vodeći u generalno plasmanu Marc Maquez iz tima Repsol Honda, koji je kasnio za Lorenzom 3,188 sekundi, dok je treći kroz cilj prošao njegov timski kolega, Dani Pedrosa, koji je imamo 4.592 sekunde zaostatka za pobjednikom. Lorenzo je nakon trke na konferenciji istakao kako je sama trka bila izuzetno teška, ali da je on uspio da održi koncentraciju, jer je mnogo želio da pobijedi, te da sam finiš „kraljevske klase“ učini još zanimljivijim.

 

Prvi u generalnom poretku je Marquez sa 318 boda, prati ga Lorenzo sa 305, na trećem mjestu našao se Pedrosa sa 280, dok je četvrti Valentino Rossi sa 244 osvojena boda. Svjetski šampion biće poznat nakon poslednje trke, koja će se voziti 10. novembra u Valenciji. Jedno je sigurno – uzbuđenja nikako neće nedostajati! 

Datum objave: 28/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook