Naslovna > Automobili > Renault > Alpina > Ograničeno izdanje slavi stogodišnjicu rođenja osnivača

Alpine A110 GT

Ograničeno izdanje slavi stogodišnjicu rođenja osnivača

Alpine A522, automobil Formule 1 ovog proizvođača, takođe se pojavio kako bi se pridružio svečanostima. Takođe je predvodio karavan, zajedno sa A110 GT J.Rédélé, ispred starih i novih “Alpinaca“ koji su se okupili da proslave tu priliku...

Alpine ove godine slavi stogodišnjicu rođenja svog osnivača. Rođen 17. maja 1922. godine, Jean Rédélé je bio vozač trkaćih automobila, pilot i osnivač francuske marke. Kako bi obilježio ovu značajnu priliku, Alpine otkriva ograničeno izdanje Alpine A110 – A110 GT J. Rédélé. Zasnovan je na Alpine A110 GT, ali sa ekskluzivnim elementima dizajna koji podsjećaju na život Rédéléa.

 

 

 


A110 GT J. Rédélé dolazi sa bojom koju je Jean Rédélé posebno volio, Montebello Grey. Upotpunjujući izgled, ograničeno izdanje modela dolazi isključivo sa crnim krovom visokog sjaja, kompletom crnih Grand Prix točkova od 18 inča i srebrnim kočionim kliještima. U međuvremenu, kabina dolazi sa crnom kožom sa sivim šavovima koji odgovaraju eksterijeru. A110 GT J. Rédélé je ograničen na samo 100 jedinica. Svako vozilo će imati numerisanu tablicu koja ima Rédéléov potpis. Zainteresovani kupci mogu naručiti 1. juna putem aplikacije Alpine za 83.000 evra.

 


Model specijalnog izdanja otkriven je kroz slavljeničku manifestaciju na kojoj je učestvovalo preko 1100 Alpinaca svih generacija, pod poticajem IDÉA kolektiva (Inicijativa Dieppe Événements Alpine). Tom prilikom, supruzi osnivača Alpine, Michelle Rédélé, uručeni su ključevi #1 od 100 jedinica A110 GT J.Rédélé.

Datum objave: 31/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook