Naslovna > Automobili > Porsche > GT3 > Omaž Carrera-i RS paket donosi retro izgled

Porsche 911 GT3 RS

Omaž Carrera-i RS paket donosi retro izgled

Novi GT3 RS počinje stizati američkim dilerima početkom 2023. godine, a pogoniće ga atmosferski 4,0-litarski agregat sa 518 konjskih snaga pri 8.500 o/min i 465 njutn-metara pri 6.300 o/min...

Kako bi nastavio svoju cjelogodišnju proslavu 50. godišnjice RS 2.7, Porsche donosi 911 GT3 RS Tribute to Carrera RS paket opreme. Ekskluzivni paket na američkom tržištu uključuje specijalne grafike na novom kupeu urađenom za stazu, pokrivač, poseban sat i NFT. Ova opcija podiže cijenu vozila na 314.000 dolara, što je velika premija u odnosu na osnovnu cijenu novog GT3 RS od 223.800 dolara. Tribute to Carrera RS paket počinje sa novim 911 GT3 RS sa Weissach paketom, koji obično košta 33.520 dolara. Eksterijer dolazi isključivo u bijeloj boji sa Python Green akcentima na donjem dijelu karoserije, poklopcima retrovizora i zadnjem braniku. Ista boja prekriva i točkove od magnezijuma, a krila imaju logo RS i američku zastavu.

 

 

 


Najsitniji detalji uključuju RS-brendirane kapice ventila u Python zelenoj boji, kao i posebne ramove registarskih tablica. Paket dodaje Python Green šavove po cijeloj kabini, dok pragovi vrata imaju Tribute to Carrera RS, a poklopac konzole utisnuti RS logo. Kupci dobijaju i specijalnu verziju Porsche Design Chronograph 911 GT3 RS, a kolekcija poslastica uključuje i dva modela 1:43. Jedna je Carrera RS iz 1973., a druga je 2023 GT3 RS.

 

 

 

Tribute to Carrera RS paket takođe upisuje kupce u NFT program. Oni dobijaju digitalne značke kada prisustvuju određenim trkačkim stazama i Porsche događajima, a osim toga, postoje "grafike fizičkih vozila", prema Porešeu, koje odgovaraju digitalnim stavkama. Upitan za više detalja o ovome, portparol Porschea je rekao "Što se tiče NFT-a, više informacija će biti podijeljeno u dogledno vrijeme."

Datum objave: 24/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook