Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Opel Exclusive Program

Opel

Opel Exclusive Program

Opel je prije nekoliko mjeseci najavio poseban program za personalizaciju automobila nazvan ''Exclusive''.

Poslije nekoliko mjeseci čekanja program ''Exclusive'' konačno je postao dostupan kupcima Opelovih modela. Cijela ideja zapravo nije nova jer mnogi proizvođači odranije nude sličan. Opel ne krije da mu je kao uzor služio BMW što je kupcima dobra referenca.
Kao što je i bilo očekivano ''Exclusive'' program prvo će biti dostupan uz novu Opel Insigniu. Kupcima se nudi 15 različitih paketa ali i kombinacija među njima. Na taj se način može postići potpuna različitost među automobilima, odnosno da ni jedan ne bude potpuno isti.

 


Kao glavne dodaci navode se Navi 900 IntelliLink infotainment sistem, Matrix LED svjetla i Solar Protect (zadržavanje prodora sunčevih zraka u unutrašnjost).
Premijera će odigrati u Frankfurtu gdje će na Opleovom izložbenom prostoru biti izloženi modeli Insignia Grand Sport i Sports Tourer.
Uz neke vizuelne promjene u odnosu na standardne modele dolazi unaprijeđeni pogon na sva četiri točka sa sistemom ''Torque Vectoring'' koji značajno doprinosi pravilnom rasporedu snage. Cijena takvog modela na njemačkom će tržištu biti 35,885 eura...

 

Datum objave: 04/07/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook