Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Opel Insingia GSi Sport Tourer sa dizelskih 210 KS

Opel

Opel Insingia GSi Sport Tourer sa dizelskih 210 KS

Iako većina proizvođača od skora dva puta razmišlja o uvođenju novih dizel motora Opel samouvjereno ide dalje.

Opel će kupcima karavanske izvedbe nove Insignie od sada nuditi pogonski motor u vidu 2.0 litrenog dizelaša sa twin-turbo tehnologijom. Fabrika obećava 210 KS i maksimalnu vrijednost obrtnog momenta od 480 Nm. Snaga se preko naprednog 4x4 pogona prenosi na sva četiri točka. Motor je spojen sa brzim automatskim mjenjačem sa 8 stepeni prenosa. Kontrolna jedinica mjenjača raspolaže sa nekoliko načina rada koje vozač samostalno određuje ovisno o trenutnom raspoloženju ili uslovima vožnje.
Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,9 što je za jedan porodični karavan izvrsna vrijednost baš kao i maksimalna brzina od 231 km/h. Prema novim, znatno strožim, normama mjerenja prosječne potrošnje izmjereno je 7,3 litara u kombiniranim uslovima vožnje. Ovaj dizelaš dolazi uz oznaku GSi koja je tradicionalno vezana za Opelove sportske modele.

 


I za ljubitelje benzinskih motora pripremljena je verzija GSi koja raspolaže sa ozbiljnijih 260 KS i 400 Nm. Time se ubrzanje do 100 km/h skraćuje na 7,5 sekundi dok je maksimalna brzina podignuta na 245 KS.
U skladu sa većom snagom motora ugrađene su kvalitetne Brembo kočnice zadužene za odlična usporenja.
Da bi sve bilo kako treba i na karoseriji su izvedene određene, decentne, promjene.
Premijere GSi Sports Tourera je iduće sedmice u Frankfurtu. Prvi primjerci u prodajne salone dolaze odmah poslije toga.

 

Datum objave: 08/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook