Naslovna > Automobili > Mazda > 2 > Osvježena „dvojka“ nakon pet godina

Mazda

Osvježena „dvojka“ nakon pet godina

Četvrta generacija kompaktnog japanskog automobila konačno je dobila redizajniranu verziju, a evropski kupci će ostati bez dizelaša…

Promjene nisu drastične, ali je ovo vozilo i dalje izgleda veoma atraktivno i elegantno u svojoj klasi. Dizajneri su nešto više pažnje ovaj put posvetili enterijeru, koji je posudio dosta detalja iz nove Mazde 3. Pored osvježenog izgleda i udobnijih sjedišta, automobil je dobio i dosta tehnoloških inovacija. Među njima su se našla adaptivna LED prednja svjetla, sistem nadgledanja od 360°, prepoznavanje saobraćajnih znakova, praćenje trake i sl.

 

Proizvođač je i unaprijedio i vješanje kako bi se dobila komfornija vožnja, a dostupni su i upravljač sa grijačem, vozačko sjedište podesivo u šest smerova, tempomat, samozatamnjujući retrovizor, dok multimedija podržava i Apple CarPlay i Android Auto. Evropskim kupcima Mazda 2 će biti ponuđena isključivo sa pogonom na sva četiri točka, a u ponudi su 1,5-litarski Skyactiv-G benzinac sa 75 i 90 KS uz šestostepeni manuelni ili automatski mjenjač. U prodajnim salonima bi se trebala naći početkom naredne godine.

Datum objave: 18/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook