Naslovna > Automobili > Audi > RS5 > Osvježeni modeli RS5 Coupe i RS5 Sportback

Audi

Osvježeni modeli RS5 Coupe i RS5 Sportback

Audijev RS dvojac i u redizajniranom izdanju pokreće 2,9-litarski biturbo V6 motor...

Po uzoru na redizajn kojem su nešto ranije podvrgnuti modeli A5/S5, tako   RS5 Coupe i RS5 Sportback sada imaju novu i širu masku hladnjaka koja je smještena između redizajniranih kućišta svjetala. Sa njima opciono stiže i LED matrix i laserska tehnologija.

 

Karakterišu ih otvori za zrak iznad spomenute maske, čime u Audiju žele podsjetiti na slavni model Quattro iz 1984. Godine. Pored dvije nove boje karoserije oba modela se nude i sa karbonskim krovom koji masu automobila smanjuje za četiri kilograma, a drugačije su i obloge pragova, a i redizajniran je zadnji difuzor.

 

RS5 Coupe i RS5 Sportback standardno se isporučuju na 19-inčnim točkovima, a Audi Sport stavlja na raspolaganje i tri verzije 20-inčnih felgi među kojima su i felge u boji zlata.

 

Audi Sport osvježeni dvojac RS5 i dalje isporučuje s 2,9-litarskim V6 motorom koji uz asistenciju dva turbopunjača na obje osovine (quattro) šalje 450 konjskih snaga i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi i 280 km/h.

 

Novosti u unutrašnjosti uključuju unaprijeđen multimedijalni sistem, a početna cijena za obje karoserijske verzije u Njemačkoj iznosi 83.500 eura.

 

Datum objave: 11/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook