Naslovna > Automobili > Audi > Q2 > Osvježenje za snažni crossover

Audi SQ2

Osvježenje za snažni crossover

Audi je nakon nedavnog osvježenja za Q2 sada isto uradio i sa performansnim SQ2 modelom, a izmjene su prvenstveno vezane za eksterijer...

Promjene koje je Audi pripremio za 2021. godinu kada je u pitanju SQ2 model kozmetičke su prirode. Kao i standardni Q2, i kod najsnažnije varijante dolaze izmjenjene i prednje i zadnje svjetlosne grupe u LED tehnologiji. Pored toga, promjene uključuju nove branike, a a blago je izmijenjen i dizajn velike osmougaone maske, koja se sada nalazi na nešto nižoj poziciji. Unutrašnjost se gotovo nije mijenjala, a jedina vidna promjena podrazumijeva 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu koja je sada dio standardne opreme.


Promjene se nisu dogodile ni ispod poklopca motora, pa za pogon SQ2 i dalje koristi 2,0-litarski TFSI agregat koji isporučuje 300 KS i 400 Nm. Motor je uparen sa sedmostepenom automatskom transmisijom, a snaga se prenosi na sva četiri točka putem poznatog quattro sistema. Za ubrzanje od 0-100 km/h Audijevom performansnom crossoveru je potrebno 4,9 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.


Što se tiče paketa opreme, Audi je za SQ2 pripremio tri kombinacije: bazni model, SQ2 Black Edition i najatraktivniji SQ2 Vorsprung. Bazni model uključuje 18-inčne aluminijumske naplatke, te sportska sjedišta u kombinaciji kože i Alcantare. SQ2 Black Edition donosi točkove od 19 inča, crnu masku hladnjaka, crne kutije retrovizora i hromirane izduvne cijevi. Najskuplji Vorsprung paket uključuje Matrix LED svjetla, ekskluzivne aluminijumske točkove i pokazivače smjera, dok će se u unutrašnjosti naći Nappa kožna sjedišta, panorama krov, Bang & Olufsen ozvučenje i bežični punjač mobilnih telefona.

Datum objave: 17/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook