Naslovna > Auto moto sport > Osvojeni vrijedni bodovi

Renault Trucks - Truck Racing

Osvojeni vrijedni bodovi

Peta trka Truck Racing prvenstva održana je se u Doningtonu, u Velikoj Britaniji, gdje je Renault Trucks-MKR Technology tim osvojio jedno drugo mjesto i dva treća mjesta sakupivši vrijedne bodove za nastavak takmičenje...

Prvog dana  utrka u Doningtonu Adam Lacko osvojio je treće mjesto u prvoj trci da bi nakon toga bio prisiljen napustiti drugu trku zbog spektakularnog sudara u kojem se na gomilu naguralo mnoštvo kamiona. Markus Bösiger, koji je u prvoj trci završio na 5. mjestu, takođe je bio žrtva naprasitog naguravanja, te je morao odustati. Loša sreća nije zaobišla ni Markusa Oestreicha. On je u subotu morao odustati zbog mehaničkog kvara, zbog čega nije mogao sudjelovati ni u drugoj utrci. Između ova dva dana tehnički tim imao je pune ruke posla kako bi povratio u prvobitno stanje oštećene kamione. Zahvaljujući njihovoj stručnosti i brzini svi su mogli sutradan nastaviti s takmičenjem.

 


U nedjelju je Markus Oestreich iskoristio priliku za osvetu te osvojio drugo mjesto u prvoj nedjeljnoj trci. U drugoj trci u nedjelju koja se odvijala po pljusku Markus Oestreich se ponovno popeo na treće mjesto na podijumu. U generalnom poretku tim Renault Trucks-MKR Technology i dalje je na prvom mjestu s 481 bodom dok je u individualnom Markus Oestreich na trećem mjestu s 163 osvojena boda.

 


Za 5. etapu evropskog FIA Prvenstva trka kamiona Renault Trucks je imao namjeru sa svima podijeliti svoju strast prema kamionima i sportskom nadmetanju. Podsjećamo da je Renault Trucks UK bio je glavni sponzor Truck Racing prvenstva u Doningtonu, te je za 4000 zvanica priredio zabavu i toplu dobrodošlicu. „Trka u Doningtonu jedinstvena je prilika da okupimo klijente, distributere, vozače i njihove porodice oko naše marke i njenih vrijednosti“ zaključio je Marc Martinez, generalni direktor Renault Trucks UK i glavnog sponzora trke u Donigtonu.

Datum objave: 10/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook