Naslovna > Suzuki > Swift > Otkriven novi Suzuki Swift
FOTO GALERIJA (9)

Suzuki

Otkriven novi Suzuki Swift

Prije nekoliko dana objavili smo špijunsku sliku novog Suzuki Swifta a danas donosimo galeriju u kojoj se nalaze službene fotografije.

Službena premijera novog Suzuki Swifta zakazana je za mart mjesec kada je na programu Ženeva Motor Show.
Iako dizajn karoserije podsjeća na ovaj još uvijek aktuelni dizajnerski tim tvrdi da se radi o potpuno novom obliku. Unutrašnjost je, očigledno, izvedena u skladu sa današnjim modernim vremenima. Posebno se upečatljivo čini kokpit i sjedišta.
Po prvim informacijama novi će se Suzuki Swift odmah na početku prodaje nuditi sa sedam paketa opreme što bi trebalo zadovoljiti sve potrebe kupaca ma kako one različite bile.

 


U ponudi motora nalazi se 1.2 litreni benzinac koji će se nuditi i u hibridnoj verziji. Kao treće opcija dolazi novi 1.0 litreni turbo koji je prvenstveno namijenjen sportskoj verziji.
Hibridna će verzija dolaziti sa CVT mjenjačem, osnovna sa manuelnim sa pet stepeni prenosa i 1.0 turbo sa automatskim sa 6 stepeni prenosa. Prve dvije opcije moći će se naručiti sa pogonom na prednju ili obje osovine dok posljednja dolazi isključivo sa pogonom na prednju osovinu.
Prodaja novog Swifta u Evropi počinje u prvom kvartalu iduće godine. 

 

Datum objave: 27/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook