Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Otkrivena unutrašnjost nadolazećeg luksuznog SUV-a

Mercedes-Benz EQE

Otkrivena unutrašnjost nadolazećeg luksuznog SUV-a

Mercedes-Benz je zvanično otkrio da se svjetska premijera EQE SUV-a održava 16. oktobra 2022. godine. Više o modelu će se znati na ili prije navedenog datuma...

Mercedes-Benz je konačno dao zvaničnu sliku o tome šta se može očekivati od nadolazećeg EQE SUV-a. U nizu realističnih prikaza, njemačka marka daje prvi pogled na električni SUV iznutra, uoči njegovog lansiranja u oktobru 2022. Opisan kao "višenamjenska varijanta" Mercedes-Benz EQE limuzine, proizvođač automobila posebno ističe prostor za glavu, noge i laktove EQE SUV-a kao jednog od vodećih u svojoj klasi. Međutim, to nije jedina stvar kojom se Mercedes ponosi svojim nadolazećim modelom. Mercedes ovim modelom predstavlja temu avangardne arhitekture, prvenstveno zato što je u kabini spoj tradicionalnih i modernih materijala, a zatim i korištenjem kombinacije pet boja, koja ukršta tople i hladne tonove. Balao Brown predstavlja toplu stranu spektra, dok Neva Grey i Biscay Blue/Crna predstavljaju hladni kraj.

 

 

 


Baš kao i kod drugih EQ modela, unutrašnje osvjetljenje sa pozadinskim osvjetljenjem je prisutno i unutar EQE SUV-a, što definitivno utiče na osjećaj ugodnosti u kabini. Tu je i opcioni MBUX Hyperscreen koji se proteže preko instrument table, zajedno sa ventilacionim otvorima s „turbinskim“ dizajnom, dok ukrasi od drveta, aluminijuma, 3D antracita i finih metalnih pigmenata upotpunjuju elemente u kabini.

 

 

 

EQE SUV je nekoliko puta špijuniran na putu, ali informacije o pogonskom sistemu su još uvijek oskudne. Međutim, EQE limuzina bi trebala dati sliku onoga što se može očekivati od SUV-a. Naime, EQE 53 SUV će vjerovatno usvojiti istu snagu od 677 konjskih snaga od dva električna motora s baterijom od 90,6 kWh, a EQE 43 SUV mogao bi ponuditi 469 KS, isto kao i EQE 43 limuzina.

Datum objave: 16/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook