Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Otvoren prvi prodajni salon samo za EV, i to izvan Njemačke

Mercedes-Benz

Otvoren prvi prodajni salon samo za EV, i to izvan Njemačke

U okviru kampanje Ambition 2039, Mercedes-Benz je ranije najavio da je spreman da pređe na potpuno električna vozila do 2030. Postojeći Mercedes EQ modeli su EQC, EQV, EQA, EQB, EQS, EQS SUV, EQE i EQE SUV...

Mercedes-Benz je otvorio svoju prvu trgovinu koja prodaje samo električna vozila, koju je nazvao Mercedes EQ Yokohama, a objekat se nalazi u Jokohami, gradu južno od Tokija. Sa površinom od 1.221 kvadratni metar, izložbeni salon Mercedes EQ Yokohama sadrži pet Mercedes EQ modela – koji predstavljaju postojeće EQ modele, uključujući i vodeći Mercedes EQS. Dostupne su i probne vožnje, a tu su i tri jedinice CHAdeMO punjača, te radionica sa pet mjesta za servisiranje.

 

 

 


Osim stanica za punjenje električnih vozila, Mercedes EQ Yokohama ima V2H opremu koja prikazuje o čemu se radi u EV načinu života. U budućnosti će biti instalirani i solarni paneli, koji bi u potpunosti trebali prevesti izložbeni prostor u održivi tip, crpeći energiju iz prirodnih i obnovljivih izvora. Pored otvaranja Mercedes EQ Yokohama, predstavljen je i MB Rent, usluga koja ima za cilj da zainteresovanim kupcima pruži priliku ne samo da testiraju EQ model, već i da žive sa njim u određenom vremenskom periodu.

Datum objave: 07/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook