Naslovna > Auto moto sport > Pedrosa pobjedio, Marquez na korak do titule!

Moto GP – VN Malezije

Pedrosa pobjedio, Marquez na korak do titule!

Ovo je Pedrosina prva pobjeda nakon dugih pet mjesec, a ukupno 48. u karijeri…

Vozač Repsol Honde, Dani Pedrosa, pobjedio je u kraljevskoj klasi u 15 trci ove sezone, na VN Malezije. Do ove pobjede, španac je stigao u vremenu od 40:45:191 minutu na stazi Sepang. Dvostruki trijumf ovoj ekupi poklonio je Marc Marquez, koji je oko tri sekunde “kaskao” za svojim timskim kolegom. Treće mjesto pripalo je Jorge Lorenzu iz ekipe Yamaha.

 

Pedrosa je zaista odvezao odličnu trku u Maleziji. Najzanimljivija borba odvijala se između Marqueza i Lorenza, a ona je riješena u ranoj fazi trke. Zahvaljujući ovom drugom osvojenom mjestu, Marquez je napravio veliki korak ka osvajanju titule.

 

Do kraja same trke, nije bilo nekakvih prevelikih uzbuđenja, a najuzbudljivija borba vodila se za petu poziciju. Na kraju su se iza ove trojke našli Rossi, Bautista, Crutchlow, Smith, Dovizioso, Espargaro i Hernandez.

 

U generalnom poretku, Marquez ima 298 poena, ispred Lorenza koji ima 255, te Pedrose sa 244 boda. U poretku konstrukotra, Honda je prva sa 329, a iza nje se nalazi Yamaha sa 306 bodova. Naredna trka vozi se već 20. oktobra za Veliku nagradu Australije. 

Datum objave: 14/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook