Naslovna > Polovni automobili > Lamborghini > Urus > Performante snaga, ali drugačiji izgled

Lamborghini Urus S

Performante snaga, ali drugačiji izgled

Za sada još uvijek nema riječi o hibridnoj verziji, ali Lamborghini je rekao da će elektrifikovati sve svoje modele do 2024. Urus bi mogao dobiti plug-in hibridni pogon izveden iz Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, ali ništa nije zvanično za sada...

Lamborghini je predstavio Urus fejslift u avgustu na Pebble Beachu, prezentujući novi Performante za 2023. godinu kao najjaču verziju modela. Međutim, prava zamjena izuzetno popularnog Super SUV-a u njegovom osnovnom obliku je ova nova S verzija. Po prvi put, Sant'Agata Bolognese će prodavati dvije verzije svog duhovnog nasljednika LM002, iako služi kao suptilnija alternativa Performanteu, koliko god Lamborghini može biti suptilan.

 

 

 

 

Urus S ima isti unaprijeđeni 4,0-litarski V8 bi-turbo agregat koji stvara 666 KS i 850 Nm  obrtnog momenta. Međutim, nedostaje mu gubitak težine Performantea od 47 kilograma, tako da će biti sporiji. Zaista, Lamborghini kaže da je Performanteu potrebno 3,3 sekunde da dostigne 100 km/h, dok S-u treba dodatne dvije desetinke sekunde. Maksimalna brzina ostaje nepromijenjena, na 305 km/h. Sa sprintom od 0 do 200 km/h za 12,5 sekundi, Urus S nije spor među SUV-ovima visokih performansi. Između svjetske premijere modela Performante i S, konkurencija se pojačala s Ferrarijevim dugo očekivanim lansiranjem Purosangue SUV-a s V12 pogonom. Ova dva će se boriti sa drugim vrhunskim proizvodima kao što su Aston Martin DBX i Bentley Bentayga Speed.

 

 

Sa ažuriranjem sredinom ciklusa, Lamborghini svoj najprodavaniji proizvod čini prilagodljivijim, uključujući mat titanijumske naplatke od 22 inča i dijamantski bronzani set od 23 inča. Kupci se mogu odlučiti za krov od karbonskih vlakana i mat ili sjajno crne krajeve izduvnih cijevi umjesto završne obrade od brušenog čelika na novodizajniranom izduvnom sistemu. Dodatne pogodnosti predstavljene sa 2023MY uključuju standardni element podvozja od nehrđajućeg čelika u mat crnoj boji i obojeni poklopac motora od karbonskih vlakana sa mat crnim usisnicima vazduha.

Datum objave: 29/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook