Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Plug-in hibrid i novi dizelski agregati

Land Rover Defender

Plug-in hibrid i novi dizelski agregati

Linija Defendera je unaprijeđena i nadograđena, a izmjene uključuju i uvođenje plug-in hibrida u ponudu...

Pod oznakom P400e krije se plug-in pogonski sklop koji se nalazi i u Range Roveru Sport PHEV. Radi se o dvolitarskom turbo benzinskom agregatu povezanim sa električnim motorom i litijum-jonskom baterijom. Kombinovana snaga ova dva sistema iznosi 404 KS pri 650 Nm obrtnog momenta, što Defenderu omogućava sprint od nule do „stotke“ za 5,6 sekundi. Međutim, kupcima je vjerovatno važnija činjenica da ovaj plug-in model raspolaže sa vučnom snagom do 3000 kg težine.

 

 

 

Baterija od 19,2 kWh omogućava Defenderu prelazak samo oko 43 kilometra u potpuno električnom režimu, a električni pogon se šalje na sva četiri točka što omogućava vožnju po terenu sa nultom emisijom izduvnih gasova. Preko brzog punjača od 50 kW, baterija dostiže kapacitet od 80% napunjenosti za samo 30 minuta, dok kabal Mode 3 koji dolazi kao standard omogućava dostizanje istog kapaciteta za dva sata na kućnom punjaču od 7,4 kW. P400e dostupan je samo u dužoj verziji Defendera 110, a kupcima je na raspolaganju varijanta sa pet ili sedam sjedišta. Svi plug-in modeli standardno dolaze sa 20-inčnim naplacima i vazdušnim ovjesom.

 

 

 

Pored hibrindog pogona, tu su i nova tri poboljšana šestocilindarska dizel agregata. Oni su zamijenili stare četvorocilindarske jedinice, ali su zahvaljujući „blagoj“ hibridnoj podršci unaprijedili svoju efikasnost u radu. Ove dizelske jedinice nose oznake D200, D250 i D300 i isporučuju jačinu od 200 do 300 KS. Ovi dizelski agregati sa sobom donose i inteligentni pogon na sva četiri točka koji omogućava preusmjeravanje do 100% obrtnog momenta pogonske jedinice na prednju ili zadnju osovinu ukoliko je to neophodno.

 

 

 

 

Tri su dizelaša dostupna u aktuelnoj 110 dužoj karoserijskoj varijanti i kraćoj varijanti 90, koji se od sada pridružuje ovoj osavremenjenoj paleti. Model 90 se nudi opcionalno sa pet ili šest sjedišta, gdje se šesto mjesto nudi u obliku centralnog sklopivog sjedišta između vozača i suvozača. U skladu sa ostalim izmjenama, Land Rover je predstavio novi srednji nivo X-Dynamic opreme, tri nove nijanse karoserije i fabričku krovnu opciju za model 110.

Datum objave: 09/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook