Naslovna > Auto moto sport > Pobjeda Mikkelsena na neobičan način

WRC

Pobjeda Mikkelsena na neobičan način

Na nedavno održanom reliju u Kataloniji, Volkswagenov vozač Andreas Mikkelsen odnio je svoju prvu pobjedu rally šampionata na neobičan način ...

Sebastian Ogier je u posljednoj fazi na 4 kilometra prije završetka izgubio kontrolu nad svojim vozilom, udario u zaštitnu ogradu i tako prepustio pobjedu mlađem kolegi iz tima. Mikkelsen je istakao kako je iznenađen načinom na koji je pobjedio, ali i da je dao sve od sebe da dođe na takvu poziciju. On je prvi dan takmičenja završio na šestom mjestu, 37,4 sekunde iza Ogier-a. Sljedeći dan trke izbio je na treću poziciju nakon što je Latvala zbog problema sa vozilom izgubio 50 sekundi do 12-te faze. Međutim, Latvala je kasnije uspio da se vrati na drugu poziciju 2,9 sekundi ispred Mikkelsena.

 

Finalni dan donio je mnogo zanimljivosti. U zanimljivoj borbi za drugo mjesto iza Ogiera pobijedio je Mikkelsen nakon ponovnih Latvalinih problema sa vozilom. Domaća zvijezda Dani Sordo je zauzeo treće mjesto iako je u jednom trenutku utrke bio na drugoj poziciji ispred sjajnog Latvale. Latvala je pored svih problema koje su ga pratile kroz trku, uspio da se domogne druge stepenice na postolju. Na četvrtoj i petoj poziciji završio je duo iz Citroena Ostberg i Meeke a razlika između njih je bila samo 1,9 sekundi. Šesto mjesto zauzeo je Paddon iz Hjundai-ja, Fordov Martin Prokop se našao na sedmom, dok je osmo mjesto pripalo Thierry Neuville-u. Sljedeća utrka rally šampionata je na rasporedu 12. novembra u Velsu.

Datum objave: 26/10/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook