Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Cross > Počela prodaja T-Cross modela

Volkswagen

Počela prodaja T-Cross modela

Njemački proizvođač autombila je počeo da priima prve narudžbe sa svoj najmanji SUV automobil, koji je razvijen na istoj platformi kao Polo, od kojeg preuzima prednji pogon, motore, mjenjače, ali i najveći broj tehnoloških rješenja...

Iako je svoju premijeru imao tokom oktobra, VW je već počeo da prima narudžbe za svoj novi SUV, koji će se sa svojih 4,11 metara dužine i kapacitetom prtljažnika od 385 do 455 litara najprije naći kod mlađe populacije. Bez obzira što dijeli istu platformu sa Polo modelom, ovaj off-road automobil je komforniji, praktičniji i opuštenije dizajniran što bi uz visok početni stepen sigurnosti trebalo biti sasvim dovoljno za zapažen komercijalni uspjeh. Uzmemo li njegove dimenzije u obzir, možemo jasno zaključiti da je zamjenio mjesto dosadašnjeg najmanjeg SUV modela iz VW game, odnosno T-Roc modela, ali prema navodima proizvođača, manje dimenzije nisu puno uticale na kabinski komfor.

 


U početku će se u ponudi naći dvije verzije TSI turbo-benzinskog agregata, sa tri cilindra, radne zapremine 1,0 litara. Slabija će isporučivati 95 ks i uparena je sa petostepenim manuelnim mjenjačem, dok će nešto jača verzija razvijati 115 ks, a prenos na prednje točkove će se vršiti pomoću šestostepenog, takođe manuelnog mjenjača, a ova verzija opciono se može naručiti i sa sedmobrzinskim automatizovanim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. VW je pripremio ograničenu seriju “1st Edition” za 200 srećnih kupaca čija će imena biti izvučena na mini-lutriji. Njima će automobili biti isporučeni na specijalnoj svečanosti koja će se 12. aprila održati u Volfsburgu. T-Cross će se na njemačkom tržištu prodavati po početnoj cijeni od 17.975 eura.

Datum objave: 10/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook