Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > B > Počela proizvodnja nove B klase

Mercedes

Počela proizvodnja nove B klase

Sa proizvodnih traka u Raštatu je počela da silazi treća generacija Mercedesove B klase, koja je svjetsku premijeru imala prije dva mjeseca...

Njemački proizvođač svoju A klasu izrađuje na nekoliko lokacija širom svijeta, dok je proizvodnja nove B klase povjerena fabrici u Raštatu, koja je ujedno i glavni pogon Mercedesovih kompaktnih modela. Tako se pored B klase, tu izrađuje i A klasa, kao i krosover GLA, a u 2017. sa fabričkih traka sišlo je preko 330.000 vozila. Pored postojećih CLA, CLA Shooting Brake i GLA i već pomenute A i B klase koje čine Mercedesovu gamu kompaktnih vozila, proizvođač sprema još jedno takvo vozilo, ovog puta iz SUV segmenta, a koje bi trebalo da ponese oznaku GLB.

 


Nova B klasa donosi veći kompfor putnicima, zahvaljujući povećanju međuoosovinskog rastojanja na 2.729 mm, dok prečnik točkova varira od 16 do 19 inča. Zadnja sjesišta je moguće pojmeriti za 140 mm, a opciono je raspoloživo i postavljanje naslona zadnjih sjedišta pod strmijim nagibom kako bi se obezbjedilo više prostora iza zadnjeg sjedišta, koja diktiraju i kapacitet prtljažnika, čija zapremina varira od 455 do 705 litara. Automobil takođe posjeduje i napredni sistem asistencije vozaču, čim se obezbjeđuje visok nivo aktivne bezbejdnosti, svkako se ističe Intelligent Drive, sa funkcijama koje poseduje i najluksuzniji Mercedesov model – S klasa. Za razliku od prethodne generacije, nova je opremljena motorima koji su usklađeni sa Euro 6d-TEMP ekološkim standardom.

Datum objave: 26/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook