Naslovna > Automobili > Ford > Ranger > Počela proizvodnja novog Ford Rangera

Ford

Počela proizvodnja novog Ford Rangera

Novi Ford Ranger u prodaji bi se trebao naći početkom naredne godine i to u dvije verzije, ovo je lijepa vijest za sve ljubitelje brenda, jer je model bio odsutan na tržištu prethodnih sedam godina...

SuperCab i SuperCrew su dvije verzije u kojima će biti dostupan novi Ranger, najopremljeniji će biti Lariat koga će krasiti LED svjetsloni sklopovi, alu naplaci veličine 18 inča, kao i "stealth gray" detalji. Unaprjeđenja su prisutna i kada je i pitanju unutrašnjost Lariata, u kojoj dominiraju kožna sjedišta sa gijanjem na 8 nivoa, volan je takođe obložen kožom ispred koga se nalazi 8-inčni multimedijalni sistem, okruženje će prijatnijim učiniti ambijentalno osvjetljenje, kao i dvozonska klima, a prisutan je i Ford Co-Pilot360 sistem za pomoć pri vožnji.

 


Američka verzija Rangera ispod poklopca motora krije 2,3-litarski EcoBoost četvorocilindrični agregat koji razvija 270 ks i 420 Nm. Uparen je sa desetostepenim automatskim mjenjačem i mogućnošću pogona na sva četiri točka sa opterećenjem od 3.401 kg u tovarnom prostoru. Ford je uložio 850 miliona dolara u proizvodni pogon u Mičigenu gde će se osim novog kamioneta praviti i novi Bronco, odakle je izašao inače i prvi model 1996. godine.

Datum objave: 25/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook