Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Poizveden jubiilarni 500.000 primjerak modela Cayenne

Porsche

Poizveden jubiilarni 500.000 primjerak modela Cayenne

Danas se u fabrici Porschea proizvodi pet puta više vozila nego prije, a zasluge prvenstveno idu ovom modelu, za koji vlada veliko interesovanje...

Kada je proizveden prvi Porscheov model Cayenne u fabrici u Leipzig-u sad već prilično davne 2002. godine, niko nije mogao da pretpostavi da će ovaj sportski SUV model biti toliko uspješan i da će mnogi poželjeti da baš njime obogate svoj vozni park.

 

Na samom početku, kopmanija je počela da proizvodi tek 70 jedinica dnevno, a danas se to u mnogočemu promjenilo, svakako na bolje. Naime, danas se proizvodi čak pet puta više vozila nego što je to bio slučaj, a sve zahvaljujući ovom popularnom sportskom SUV modelu.

 

U toku protekle godine, preko 83.000 model Cayenne napustilo je ovu fabriku, a isporučivali su se u preko 125 zemalja širom svijeta. Ovih dana, ovaj popularni brend u svijetu automobilizma slavi 500.000 isporučenih jedinica ovog modela.

 

Jubilarni 500.000 model isporučen je ovih dana jednom anonimnom kupcu iz Austrije, koji je doputovao u Saksoniju kako bi na prilično maloj i skoromnoj ceremoniji primio ključeve bijelog dizel modela, sa V8 motorom i 382 „konja“ snage. 

Datum objave: 06/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook