Naslovna > Automobili > Mazda > 6 > Ponovo osvježenje

Mazda 6 u novom ruhu

Ponovo osvježenje

Mazda je odlučila da u paketu sa krosoverom CX-5, restilizuje i "šesticu". Fotografije osvježene mazde 6 iz brošure za japansko tržište otkrivaju promjene u dizajnu spoljašnjosti, ali i u kabini ovog automobile ...


Ako mislite da je redizajn mazde CX-5 poslije nepune tri godine stigao prerano, šta onda reći o restilizaciji nove mazde 6 koja je imala svjetsku premijeru krajem ljeta 2012. Očigledno je da trend skraćenja perioda između pojave novog i redizajniranog modela sve više zahvata auto-industriju i da će proizvođači osvježavati vozila na 2-3 godine, kako bi njihovi automobili ostali konkurentni na tržištu.

 

Iako je u pitanju japanska verzija "šestice", koja ima oznaku Atenza, izvjesno je da će i model za druga svijetska tržišta, uključujući i Evropu, slijediti njen primjer. Stilske razlike između aktuelne verzije i restilizovanog modela zaista su minimalne i mogu se zapaziti samo ako se pažljivo uporede fotografije dva automobila. Na modelu za 2015. izmijenjena je rešetka hladnjaka, dok je hromirani okvir maske nešto širi u odnosu na verziju iz 2012. Preoblikovani su i farovi i prednji branik, kao i svjetla za maglu.

 

Promjene u enterijeru obuhvataju novi dizajn multimedijalnog sistema, čiji se ekran sada nalazi izdvojen, poput tableta, kao kod mazde 3, zatim restilizovanu komandnu tablu i centralnu konzolu, kao i nove komande klima uređaja. Eventualna unapređenja palete motora biće poznata kada Mazda objavi zvanično saopštenje o restilizovanoj "šestici", što se može dogoditi već tokom održavanja sajma automobila u Los Anđelesu koji počinje 18. novembra.

Datum objave: 14/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook