Naslovna > Automobili > Hyundai > Palisade > Popularni SUV otkrio hrabrije lice i donio više tehnologije

Hyundai Palisade Sports

Popularni SUV otkrio hrabrije lice i donio više tehnologije

Hyundaijev popularni SUV srednje veličine osvježen je za 2023. godinu, oštrijim stilom i dodacima poput Wi-Fi pristupne tačke i digitalnog retrovizora...

Hyundai Palisade je bio hit za južnokorejski brend otkako je pušten u prodaju 2020. godine, ostvarivši više od 80.000 prodaja u 2020. i ponovivši taj podvig 2021. Sada Hyundai daje prvo osvježenje SUV-u srednje veličine, s Palisadeom za 2023. godinu koji dobija još hrabriji stil, moderniju unutrašnjost i najnovije tehnološke stvari, a premijera se mogla vidjeti na sajmu automobila u Njujorku.

 

 

 


Rešetka Palisade-a sada je pravougaonik i ima sličnu grafičku obradu kao kod Tucsona i Santa Cruza. „Debeli“, vertikalni LED svjetlosni potpis u obliku bumeranga gurnut je na vanjsku ivicu maske, vizuelno proširujući SUV, a sveukupno Palisadeove linije su uglađenije nego ranije. Zadnji branik je redizajniran, a Palisade prikazan ovdje se vozi na novim točkovima od 20 inča.  Unutrašnjost je takođe preuređena,  tako da smo dobili novi dizajn volana i tanke horizontalne otvore za vazduh koji se protežu preko instrument table. Infotainment ekran od 12,0 inča sada dolazi standardno, a USB-C portovi su „posuti“ svuda po unutrašnjosti. Palisade takođe nudi sjedište za vozača koje uključuje funkciju masaže, dok treći red dobija grijanje sjedišta, a drugi red dobija naslone za glavu sa krilima i ventilaciju sjedišta.

 


Palisade donosi mnogo moderne tehnologije. Na primjer, digitalni retrovizor je sada opcija, dok je mogućnost bežičnog punjenja brža nego prije. Najnovija verzija Hyundai digitalnog ključa - koji omogućava vlasnicima da koriste iPhone, Apple Watch ili Samsung Galaxy za zaključavanje, otključavanje i pokretanje automobila umjesto ključa - takođe je dostupna, ili vozači mogu daljinski pokrenuti automobil putem privjeska za ključeve ili aplikacije Blue Link. Palisade takođe postaje prvi Hyundai koji nudi mogućnost Wi-Fi pristupne tačke.

 


3,8-litarski V6 motor je nepromijenjen u 2023 Palisadeu, i dalje proizvodi 291 konjsku snagu i 355 Nm obrtnog momenta. Osmostepeni automatski mjenjač takođe ostaje, a Palisade se i dalje može imati sa prednjim ili pogonom na sve točkove. Palisade opremljen pogonom na sve točkove dobija režim za vuču koji reprogramira mjenjač da duže drži niže brzine i smanjuje učestalost promjene stepena prenosa. Palisade bi takođe trebao biti sigurniji nego prije, sa stražnjim bočnim vazdušnim jastucima koji su sada standardni. U ponudi je niz sistema za pomoć vozaču, uključujući pomoć za izbjegavanje sudara naprijed, pametni tempomat zasnovan na navigaciji, pomoć pri vožnji na autoputu i daljinsku pametnu pomoć pri parkiranju.

Datum objave: 13/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook