Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Porsche 911 Speedster – premijera u Frankfurtu

Porsche

Porsche 911 Speedster – premijera u Frankfurtu

Iako Porsche priprema potpuno novo izdanje dugovječnog modela 911 to ne znači da ćemo biti uskraćeni za neke nove edicije postojećeg modela.

Prema navodima nekih britanskih medija Porsche za predstojeći Frankfurt Motor Show pripremiti posebno izdanje modela 911 sa oznakom Speedster. Iako se za sada svi detalji drže podalje od očiju javnosti nije nikakva tajna da Porsche oznaku Speedster koristi na modelima čiji je životni vijek pri kraju.

 


Kao što je poznato posljednji 911 Speedster svjetlo je dana ugledao 2010. godine. Kao dizajnerski najveća razlika u odnosu na standardne modele došla je jedinstvena maska motora, manje vjetrobransko staklo, i širi zadnji blatobrani. Ipak, pored nabrojanog kao najveća dizajnerska promjena došao je zadnji krovni pokrov sa dvije izražene izbočine koje su zapravo davale karakter cijelom automobilu.
Ako sve bude u duhu tradicije novi 911 Speedster bit će pogonjen pogonskom grupom transplantiranom iz modela GTS. To pak znači fa će 3.0 boxer motor sa šest cilindara davati 450 KS i 550 Nm maksimalnog obrtnog momenta što će biti dovoljno da se ubrzanje od 0 do 100 km/h završi za 3,7 sekundi...

 

Datum objave: 03/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook