Naslovna > Automobili > Renault > Twingo > Poslastica za ljubitelje brzine
FOTO GALERIJA (14)

Renault Twingo GT

Poslastica za ljubitelje brzine

GT verzija Twinga sa pojačanim 0.9 TCe motorom pojačanim na 110 KS biće predstavljena na festivalu brzine u Goodwoodu…

Renaultova modelska ofanziva se nastavlja. Samo par dana nakon novog Grand Scenica, objavljene su prve fotografije i tehnički detalji najjače verzije najmanjeg Renaulta. Twingo GT pogonjen je 0.9-litarskim turbo trocilindrašem, koji je sa dosadašnjih 90, pojačan na 110 KS. Sa snagom je porastao i obrtni momenat na 170 Nm (sa 135 Nm), a sa njim i performanse. Međutim, Renault je odlučio da taj podatak ostane tajna do festivala brzine u britanskom Goodwoodu, koji počinje 23. juna, kada će Twingo GT biti zvanično predstavljen. Podsjećamo da standardni model sa 90 KS snažnim motorom od 0 do 100 km/h ubrzava za 10,8 sekundi i postiže maksimalnih 165 km/h. S obzirom na to da ima 20 KS više, očekuje se da ubrzanje kod GT bude značajno ispod 10 sekundi.

 

Kako bi naglasili sportski karakter GT modela, francuski dizajneri su smiksali novu Piment Orange narandžastu boju, a mali gradski zvrk će biti ponuđen i u Profond Black, Glacier White i Lunaire Grey nijansama. GT je dobio i jedinstvene 17-inčne aluminijumske naplatke, a ugrađeno je i novo vješanje, dok je ESR sistem drugačije podešen nego kod standardnih modela. Izgled je nadograđen sportskim naljepnicama, stilizovanim otvorom za dovođenje svježeg vazduha do motora, koji je ugrađen iza zadnjih sjedišta.

 

 

 

 

 

U sportskom stilu je oblikovan i zadnji branik sa dvije okrugle izduvne cijevi. Od oka javnosti sakrivena je i unutrašnjost, koja bi prema Renaultovim najavama trebalo da bude ukrašena u sportskom stilu.

 

 

Datum objave: 22/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook